• “Martha heeft mij gecoacht na mijn behandelingen voor borstkanker. Ik was bang en had last van huilbuien. Ik voelde me futloos en tegelijkertijd schuldig dat ik niet van het leven genoot. Want ze zeggen toch altijd dat je blij moet zijn dat je nog leeft? Na het traject kan ik beter omgaan met angst en gepieker. En ik durf weer vooruit te kijken. Ik heb heel veel over mijzelf geleerd. Martha is rustig en eerlijk. Doordat zij zelf ook borstkanker heeft gehad, begrijpt zij precies waar ik doorheen ga. Ik ben nu optimistischer en blijer. Ik weet wat ik kan doen als het me weer eens teveel wordt en dat geeft rust.”

  Ariënne (40)
 • “Na mijn behandelingstraject was ik zoekende. Het hele ziekteproces heeft veel vragen in mij opgeroepen. Ik dreigde te verdwalen in mijn eigen leven, was bang en onzeker. Samen met Martha heb ik in mij zelf veel antwoorden gevonden. Ik heb ontdekt wat voor mij essentieel is in het leven. En ik ben begonnen om stappen te zetten om dat te realiseren. Hoewel ik niemand borstkanker gun, heeft het mij sterker gemaakt. Ik weet wat ik wil, heb zelf de leiding over mijn leven in handen en voel mij blij en krachtig.”

  Marinette (56)
 • In 2013 heb ik het traject borstkanker doorlopen. Na die tijd viel ik in een enorm diep gat en er was nergens hulp te vinden. Ik kwam bij Martha terecht en daar moest ik zijn, blijkt achteraf. Ik kan het iedereen aanraden die worstelt na borstkanker om verder te gaan met leven. Ik heb geleerd mijn mindset te veranderen, mijn vermoeidheid te accepteren met alle pijntjes groot en klein. Angsten te overwinnen. Ik heb weer meer zin in het leven gekregen. Mijn advies is: schroom niet en ga met jezelf aan de slag, er ligt nog een mooi leven voor jou te wachten. En als je hebt hulp nodig hebt en de goede handvaten om daar te komen: Martha staat altijd voor je klaar.

  Pauline (61)
 • Ik was een jaar onder behandeling bij een psycholoog, maar dat had absoluut geen ene effect. Ik werd er juist heel emotioneel van en vind het achteraf tijdverspilling. Ik ben blij om Martha te hebben leren kennen, die ook net als ik een patiënt geweest is. Zij heeft mij wakker geschud en laten zien dat het ook anders kan, dan alleen negatief denken. Ik ben nu veel bewuster geworden van mijn dagelijkse leven. Ik ben zeer dankbaar.

  Hozan (38)
 • Ik heb dit korte programma als waardevolle aanvulling op de reguliere zorg ervaren waar er wel aandacht is voor de ziekte maar te weinig voor de persoonlijke omstandigheden en obstakels die je tegen komt in het dagelijkse leven.

  Conny (61)
 • Na mijn ziekte kon ik mijn draai niet vinden. Ik was vermoeid, bang en het leek alsof het leven aan mij voorbijging. Nu, na het coachingstraject durf ik het leven weer te vertrouwen. Ik weet hoe ik zelf de regie kan houden. Ik weet nu wat ik kan doen als ik in angstgedachten terecht kom en dan ben ik er snel weer uit. Als coach is Martha eerlijk en duidelijk, maar wel op een zachte manier. Zij heeft veel kennis en ervaring en kan dingen gemakkelijk uitleggen. Zij is begripvol, zodat ik mij veilig en gesteund voelde. Ik heb mijn leven terug. Niet mijn oude leven, maar een prachtig leven na borstkanker. En daar ben ik ontzettend blij mee.

  Monique (52)
 • Het allermoeilijkste om te accepteren vond ik mijn veranderde lichaam. Ik ben nog jong en single. Door de hormoonkuur heb ik overgangsverschijnselen. Ik begon mijzelf te verstoppen, voelde mij niet vrouwelijk meer. Nu sta ik weer vol zelfvertrouwen in het leven. Soms ben ik nog wel verdrietig over mijn lichaam maar ik weet ook dat ik zoveel meer ben dan dat. Ik sport weer, ik ga weer uit en ik maak weer plezier. Martha is empathisch en vriendelijk, maar ze legt de vinger wel precies op de zere plek. Dat is soms pijnlijk, maar uiteindelijk lucht het altijd op.

  Tamar (34)