Richting geven in een veranderde realiteit

Als kind was ik een ‘denkertje’. Ik probeerde de wereld en de mensen te begrijpen. Ik vroeg mij vaak af waarom mensen doen wat zij doen. Ook wist ik zeker dat er meer was dan ik kon zien. Er was te veel dat ik niet kon verklaren.

Na de middelbare school ging ik rechten studeren. Daar ontwikkelde ik mijn analytisch vermogen. Mijn interesse voor mensen bracht mij naar de advocatuur. Ik hield ervan ingewikkelde kwesties eenvoudig en helder te maken. Ik leerde spelen met woorden en paradigma’s. Na de advocatuur werkte ik onder meer als bedrijfsjurist en als universitair docent.

Gaandeweg ontdekte ik dat ik mensen wilde helpen om levensvraagstukken helder te krijgen. Helderheid om bewuste keuzes te kunnen maken en het leven richting te geven. Ik besloot mijn vaste baan op te zeggen, te gaan freelancen en mij verder te oriënteren. Ik deed diverse opleidingen op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en een driejarige opleiding aan de School voor Reïncarnatietherapie. Ook daarna ben ik mij veelvuldig blijven bijscholen.

In 2003 opende ik de deuren van mijn Praktijk voor Persoonlijke Groei. Ik deed regressie- en reïncarnatietherapie, later aangevuld met andere methodieken zoals opstellingen, The Work van Byron Katie en PSYCH-K.

Ik verdiepte mij in de samenhang van lichaam en geest en in de kwantumfysica. Mij werd duidelijk dat verzet en strijd stress in het lichaam veroorzaken en letterlijk en figuurlijk beweging blokkeren. Tot mijn verbazing verklaarde de kwantumfysica fenomenen die voordien als vaag werden afgedaan. Het dilemma uit mijn jeugd loste zich op.

Ik vertrouw op de kracht van aanvaarding. Aanvaarding die niet berust, maar vrijmaakt om te handelen. Handelen zonder strijd. Die ruimte maakt voor verlangen, hoop en vertrouwen. Van daaruit kies jij je eigen koers. Dat is het verschil tussen overleven en leven.’

Nadat ik in 2016 borstkanker kreeg en daarvan na behandeling genas, verdiepte mijn visie zich door mijn eigen ervaringen. Het doorléven van en dóórleven na een ernstige ziekte kent zo zijn eigen uitdagingen. Regelmatig word ik daar, net als jij, mee geconfronteerd. Een proces met vallen en opstaan én verrassende ontdekkingen over het ‘leven en zo’.

Ik ben getrouwd en moeder van een volwassen dochter en zoon.