Om patronen (zo noemen we de manier waarop je reageert op mensen, dingen en gebeurtenissen) te kunnen veranderen, heb je meer nodig dan alleen de wens om te veranderen.

Herken je bijvoorbeeld dit? ’Ik heb mij al zo vaak voorgenomen om ……..’  Op de puntjes kun je van alles invullen. Grote kans dat het je alleen tot nog toe niet gelukt is!

Dat komt omdat onze bewuste wil vaak niet overeenkomt met ons onderbewustzijn. Het onderbewuste trapt de rem in, terwijl jij nu juist gas wilt geven.

Dat geldt ook voor opvattingen en overtuigingen over de meest uiteenlopende dingen.

Ons bewustzijn kun je vergelijken met een ijsberg. Alleen het topje komt boven het water uit. Dat topje is het deel van ons bewustzijn, dat wij zelf kennen. Het grootste deel van de berg ligt onder het water. Dat deel zien wij niet en is ons onderbewustzijn. In het onderbewustzijn ligt van alles opgeslagen aan meningen, gevoelens, ideeën, waarvan wij niet (meer) weten dat zij daar zitten. Zij ontstaan in de loop van je leven. Dat is op zich niet erg, behalve daar waar het botst met dat wat je graag wilt.

Ook over kanker, herstel, dood, statistische levenskansen en over de kans op een gezond en vitaal leven, heeft jouw onderbewuste vast wel een mening.

Misschien zitten er diep in jou conclusies over een bezorgde opmerking van de arts, of over de statistieken met levenskansen die je op internet of televisie hebt gezien.

Als die mening jou belemmert weer vol vertrouwen in het leven te staan, is het tijd om daar iets aan te doen. Psych-K is een snelle en gemakkelijke methode om dit voor elkaar te krijgen.

Met Psych-K bereik je dat je bewuste en onderbewuste op één lijn met elkaar komen, zodat jij je je stappen in het leven vol vertrouwen en overtuiging kunt zetten.