Weet jij ook niet meer waar je de kracht nog vandaan moet halen?

“Waar haal ik in hemelsnaam de kracht nog vandaan”, verzucht zij, terwijl ze mij wanhopig aankijkt.
Kracht is een raar fenomeen. Soms heb je er ongelofelijk veel van en soms lijkt het alsof al je kracht verdwenen is.

Tijdens je behandelingen heb je zoveel kracht nodig gehad. Kracht als het weer eens niet lukte om het infuus aan te leggen en de tranen in je ogen stonden van pijn. Kracht als je doodstil in de MRI-scan lag en je gek werd van de herrie. Kracht op het moment dat je de arts in de ogen keek om een uitslag te horen. Kracht toen je de operatie inging. En kracht om je dierbaren te troosten.

En nu zijn je behandelingen voorbij en het lijkt alsof alle kracht uit je is weggevloeid. Je voelt je leeg, verdrietig en verward. Terwijl iedereen verwacht dat je straalt van blijdschap, voel jij je als een ballon die is doorgeprikt en langzaam leegloopt.
Waar je kracht gebleven? Hoe kan dat nu? Misschien maak je je zelfs ongerust en ben je bang dat dit nooit meer verandert.

Laat ik je geruststellen, deze fase gaat ook weer voorbij. Het is heel normaal dat je, nadat de boog zo lang gespannen heeft gestaan, nu inzakt. Je hebt veel te verwerken en je moet weer wennen aan het “normale” leven dat voor je ligt. Je draai weer zien te vinden.
Maar je weet nu ook dat je een enorme innerlijke krachtbron hebt. Een bron die je kunt aanboren als het nodig is. Het gebeurt automatisch in situaties waarin je moet “overleven”. Dat is de natuur.
Toch is het ook mogelijk om buiten dit soort situaties contact te maken met de bron van kracht in jezelf.

Ik stel mij die bron van kracht voor als een zon, die straalt in mijn buik.
Ik heb mij aangewend om elke ochtend en elke avond voor het slapen gaan bewust met mijn aandacht naar die zon toe te gaan en hem door mijn hele lichaam te laten stralen.
Dit deed (en doe ik nog steeds) als ik onderzoeken onderga. Ik word er heel kalm en ontspannen van en dan gaat alles gemakkelijker, doet het minder pijn en gaat de tijd in de scan veel sneller.

Ik heb voor jou van deze oefening een geluidsopname gemaakt. Je vindt hem hier https://soundcloud.com/user-667386505/visualisatie-kracht-bij-blog-weet-jij-ook-niet-meer-waar-je-kracht-nog-vandaan-moet-halen.

Het is een korte oefening van ongeveer 5 minuten en je zult zien dat je dag er anders uitziet.
En mocht je overdag nog een boost nodig hebben, dan kun je hem natuurlijk altijd een keer extra doen.
Je zult zien dat je na verloop van tijd maar enkele seconden nodig hebt om contact te maken met jouw innerlijke kracht.

Want werkelijke kracht komt niet van buitenaf, die zit van binnen, ook in jou.

Vind het allemaal toch moeilijk? Weet je misschien niet waar je moet beginnen met het oppakken van je leven? Zou je daar samen eens naar willen kijken? Meld je dan aan voor een gratis Nieuwe Kans Gesprek via Skype van 30 min.

 

Plaats een reactie

Laatste berichten
Een vrouw zit aan tafel. Voor haar een lege witte pagina in een dagboek. Zij heeft borstkanker gehad. Zij staat voor een nieuw begin van haar leven. Hoe gaat zij haar toekomst invullen?Een zwierige rode jurk. De vrouw die hem draagt doet zich voor als opgewekt en blij. Je ziet alleen de jurk, niet haar gezicht. Een vrolijke kleur tegen een donkere achtergrond.